Propaganda prin poezia poroletcultistă

Lector: Diana Scarlat

Despre curs: În trei ore de workshop veți afla care erau tehnicile de manipulare folosite de specialiștii din regimul comunist, în anii ’50-’60, în România, care foloseau poezia ca instrument de spălare a creierelor. Veți afla de existența unor texte literare care nu s-au mai republicat în ultimii 20 de ani, interdicția fiind impusă de autori sau de familiile acestora. De asemenea, vi se va explica mecanismul care a stat la baza acestui tip de creație și ce metode au folosit autorii, pentru a face credibile mesajele partidului unic.

Despre lector: Diana Scarlat este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității București, promoția 2003, și a masteratului de Teoria Literaturii, în cadrul aceleaiși facultăți (2004 – coordonator disertație Matei Călinescu).

De peste zece ani este jurnalist, la Jurnalul Național, dar a lucrat și ca specialist în Comunicare, în diverse proiecte, copywriter, specialist în strategii, lector/formator. Înainte de Jurnalul Național a scris pentru mai multe publicații, începând din 1993 (Vocea României, ziarul guvernului).

Găsiți articolele publicate pe http://jurnalul.ro/autor/diana-scarlat.html© 2024 EUROLINK. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.